Nu är det utställning i Rödtornet i Vadstena med konstverk från Skapande skola. Under våren har jag besökt 33 klasser i Vadstena grundskola och berättat om mitt jobb som illustratör och försökt inspirera eleverna utifrån min bok "The Big Five of Vadstena" att göra fantasifulla skapelser i teckning, collage, kartong, lera ,bildprogram och annat.

Denna vår 2024 fick jag uppdraget att ha Skapande skola i Vadstena grundskola, allt från förskoleklass till årskurs 9. Bidrag till Skapande skola kan kommuner söka från staten och kan innehålla alla olika konstformer. Jag utgår från min bok The Big five of Vadstena och pratar om mitt jobb som illustratör sedan får eleverna göra egna fantasifulla verk inspirerade av boken. Detta projekt skulle gjorts förra hösten när det var ett speciellt arkitekturår i Vadstena men det blev framflyttat till denna vår.


Nu är även de nedre skyltarna på plats i Vadstena Klosterkyrka. Eftersom skyltarna sitter lågt och är i barnens höjd så är dom skrivna med ett enklare språk och i serieform. Text av prästen Lars Lingius, historiegranskning av Jan-Erik Nylund, illustrationer: Johan Hesselstrand och formgivning Elin Hesselstrand. Tryckeriet Alla Format i Vadstena har tryckt och monterat skyltarna.

I år arrangerar vi den 18:e Konstrundan i Vadstena och varje år har Johan ritat kartan. Frukthem, som har nummer 9  är med även i år, men Cathrin gör ett uppehåll detta år.

Johan visar sina bilder i en ny lokal i Frukthem. "Konsthallen" flyttar ner från andra våningen i uthuset till garaget. Arbetsrummet kommer också att vara öppet för den som vill kika in där. Den nya boken "The Big Five of Vadstena" och de senaste betraktelseböckerna kommer givetvis också att finnas till försäljning.


Samlingsutställningen för Konstrundan är även i år på Vadstena Slott.

I år är vi ca 70 deltagare som ställer ut inom gångavstånd i Vadstena innerstad.

Bilder från tidigare år.